Hoe maak je oordopjes schoon?

Plotseling hoor je niet meer alle woorden in een songtekst, beat of podcast. Het kan een probleem zijn met je oorsmeer of met de was in je oordopjes.

Oorsmeer in het oor is normaal en er is een reden voor, maar oorsmeer is niet goed voor je oordopjes. Als je oordopjes gebruikt, bouwt zich warmte op in de gehoorgang en smelt het oorsmeer, dat in de oordopjes vast kan komen te zitten. Dit veroorzaakt vervorming, ziet er oncomfortabel uit en trekt vuil, viezigheid en bacteriën aan naar het kleverige oppervlak.

Het is tijd om je oordopjes schoon te maken.

Hoe vaak moet ik mijn oordopjes schoonmaken?

Als je je oordopjes elke dag gebruikt, moet je hem minstens een keer per week met alcohol schoonmaken als je je laptop of andere apparaten schoonmaakt. Dit zal helpen om opgehoopte was, stof en vuil te verwijderen.

Als je je uitrusting gebruikt bij warm weer of in een sportzaal waar je zweet, moet je ze ongeveer een keer per maand of vaker een goede schoonmaakbeurt geven.

  • Wat je nodig hebt.
  • Uitrusting/gereedschap
  • Tandenborstel
  • Microvezeldoekje of alcoholdoekjes
  • Afwasmiddel
  • Water
  • Isopropylalcohol
  • Wattenstaafje

Hoe te gebruiken

Alvorens te beginnen.

De schoonmaakprocedure is vrijwel identiek voor zowel bekabelde als draadloze oordopjes. Dompel ze niet in water en zet ze niet onder de kraan, zelfs niet voor korte tijd. De bedrading kan beschadigd raken. Maak de oordopjes ook nooit schoon als hij op een mobiele telefoon, laptop of ander apparaat is aangesloten.

Dezelfde methode kan gebruikt worden om oordopjes schoon te maken. Veeg zowel het binnenrooster als grotere oppervlakken schoon.

1. De oortelefoontjes schoonmaken

Als je oordopjes siliconen oordopjes, schuimplastic oordopjes of oordopkapjes hebben, verwijder ze dan. Doe een oplossing van 1 deel afwasmiddel en 5 delen warm water in een kommetje. Voeg de chips toe en laat minstens 30 minuten weken. Gebruik na het weken een in zeep gedrenkt wattenstaafje om ze beter schoon te maken. Spoel het mondstuk goed af en laat het enkele uren of een nacht op natuurlijke wijze drogen. Doe de oordopjes pas weer in als ze helemaal droog zijn.

2. Reinig het netvlies van de oordopjes

Veeg met een nieuwe of oude schone en droge tandenborstel voorzichtig alle zichtbare was van het gaas van de oordopjes. Houd de oordopjes met het gaas naar beneden gericht en laat hem zakken om te voorkomen dat vuil diep in de oordopjes terechtkomt.

3. Desinfecteren van de netbedekking

Doop een wattenstaafje in isopropylalcohol en veeg het arme gaas af om te ontsmetten en eventueel achtergebleven vuil te verwijderen. Doordrenk het wattenstaafje nu nog niet met te veel alcohol. Zorg ervoor dat er geen vocht op het inwendige mechanisme van de oordopjes komt. De alcohol moet snel opdrogen.

4. Desinfecteer de buitenkant van de oordopjes en de draad

Doop tenslotte het microvezeldoekje in isopropylalcohol en veeg de buitenkant van de oordopjes schoon. Dit zal het oppervlak reinigen en ontsmetten. De microvezel is roetvrij en laat geen vezels achter in het gaas. Je kunt ook verpakte alcoholdoekjes gebruiken.

Bij oordopjes met draad maak je de draad schoon met microvezeldoekjes bevochtigd met alcohol of een alcoholdoekje.

5. Droog de oordopjes

Laat de oordopjes minstens 15 minuten op natuurlijke wijze uit direct zonlicht drogen voordat je hem gebruikt of opbergt. Gebruik geen ventilator of föhn, want die kunnen het vilt terug op het rooster blazen.

Tips om je oordopjes schoon te houden en langdurig te gebruiken
Doe je oordopjes in een envelop als je hem niet gebruikt Telkens als je je oordopjes in een zak, rugzak of handtas stopt, blijven er pluisjes en vuil aan kleven.

Stof en vuil kunnen het opladen hinderen, dus maak ook de behuizing schoon. Als je de oordopjes schoonmaakt, veeg je de binnenkant van de behuizing af met een microvezeldoekje dat in wrijvend alcohol gedoopt is. Dit is vooral belangrijk voor draadloos opladen.

Ook al is de oordopjes waterdicht, laat hem dan niet langdurig nat achter, want er kan water in komen. Als ze toch nat worden, houd ze dan uit direct zonlicht en laat ze op natuurlijke wijze drogen.

Vermijd contact met zweet door de oortelefoon in een sportbeha of sportbroekje te doen. Doe ze in een afgesloten plastic zak of waterdichte doos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*