Geheimen van mensen die altijd een schoon huis hebben

Schoon Huis

Een schoon huis zal niet meer zo ver buiten bereik lijken met deze eenvoudige tips.

Tijd om schoon te maken

Als je jezelf niet als een “schoon” persoon beschouwt, kan het makkelijk zijn om je neer te leggen bij het idee dat je óf schoon bent, óf niet schoon bent. Maar, leuk weetje: netheid is geen eigenschap waarmee mensen worden geboren. Misschien gebruik je de verkeerde schoonmaakmiddelen of heb je gewoon slechte schoonmaakgewoontes, maar het enige wat echt nodig is, is een beetje vindingrijkheid en creativiteit. Koop een paar vertrouwde schoonmaakmiddelen en volg deze richtlijnen voor een schoon huis.

Ze weten hoe ze ruimte moeten maken

Zelfs als je jezelf niet als een verzamelaar van “spullen” beschouwt, lijken die “spullen” zich altijd op te stapelen in elke hoek en op elk aanrecht. “Nancy Haworth van On Task Organizing in Raleigh, North Carolina, zegt: “Begin met de regel ‘één erin, één eruit’. “Als je iets nieuws koopt, gooi, verkoop of doneer dan een ouder voorwerp om ruimte te maken voor het nieuwe voorwerp.”

Ze zetten schoonmaaksystemen op

Nette huizen maken zichzelf niet op miraculeuze wijze schoon. Nette mensen hebben een protocol om dingen te onderhouden en ordelijk te houden. “Mensen met een net huis hebben vaak een schoonmaakrooster en -routine, zodat vuil en wasgoed zich niet kunnen opstapelen”, zegt Higgins. “Ze stellen bijvoorbeeld elke maandag een dag vast om te stofzuigen of de was te doen, zodat die grote taken niet worden overgeslagen.” Soms moet je elke dag iets kleins doen. Je hoeft niemand in te huren, maar neem het advies aan van een professionele schoonmaker over hoe zij hun eigen huis schoonmaken.

schoon huis

Ze denken schoon als ze het huis binnenstappen

Soms zijn het echt de kleine dingen die zich lenen voor een sprankelend verblijf. Bailey Gaddis, een gecertificeerd professional organizer en auteur van Feng Shui Mommy, begint met een ‘schoenen uit’-beleid. “Als je je schoenen aan de deur laat staan, voorkom je dat giftige stoffen, aarde, bladeren en andere dingen die je vloer snel vuil maken, je huis binnenkomen,” zegt ze. Kijk eens naar nog meer geheimen die uw schoonmaker u niet zal vertellen.

Ze hebben overal een plaats voor

“Als je te veel spullen hebt zonder dat ze een plaats hebben, worden de rommel en stapels in je huis onmogelijk om echt schoon te maken,” zegt Jennifer Snyder, eigenaar van Neat as a Pin Organizing Experts in Waco, Texas. Dus als je een pin in de keuken hebt voor je sleutels of een plank voor je post, gebruik ze dan.

Ze maken schoon terwijl ze gaan

“Mensen bij wie het huis er altijd schoon uitziet, wachten niet tot er een bom is ingeslagen,” schrijft Brittany Bergman op HuffPost. In plaats daarvan hebben ze routines. “Dit kan betekenen dat je elke avond de kussens herschikt en de dekens opvouwt als ze klaar zijn in de familiekamer, dat kinderen hun speelgoed terugleggen in de speelgoedkist, dat je de kleren ophangt aan het einde van elke dag en dat je de was opvouwt zodra die uit de droger komt.” Stap af van deze slechte schoonmaakgewoonten waarvan u zich misschien niet realiseerde dat u ze had.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*